Hospitadent 2006 yılında Bağcılar’da kuruldu. Bağcılar Hospitadent’in kurdelesi Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kesilerek açılışı gerçekleştirildi.
Daha sonra Güneşli Aksa Cerrahi Tıp Merkezi ve bünyesinde bulunan diş klinikleri de Hospitadent’e ailesine katıldı.
Hızlı bir büyüme ivmesiyle 2008 yılında Fatih Hospitadent, 2009 yılında Çamlıca Hospitadent, 2011 yılında Pendik Hospitadent ve 2012 yılı başlarında Mecidiyeköy Hospitadent ile şube sayısını arttıran Hospitadent, hızla büyümeye devam ediyor.2012 yılı ortalarında Bakırköy ve Frankfurt Hospitadent’in hizmete açılmasıyla birlikte 8 şubesi ile ağız ve diş sağlığı sektöründe emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.
Hospitadent, konusunda eğitim görmüş 150 diş hekimi, 300 sağlık çalışanı yanı sıra son teknoloji ürünü, Dental Radyoloji Kliniği ( dental tomografi,dijital panoramik, sefalometrik röntgen üniteleri ve RVG), ameliyathaneleri ile hizmet vermektedir.
Hospitadent, insan hayatının sahip olduğu en önemli değer olan sağlığın vazgeçilmezi olan sterilizasyon ve hijyen konusunda uluslararası standartlara uygun sağlık hizmeti sunmaktadır.
Hakkında
Üç dünya imparatorluğuna başkentlik yapmış olan İstanbul, geçmişle bugün arasında çok kuvvetli, ihtişamlı bir köprüdür. İnsan eliyle sayısız müze, camii, kilise, saray ve anıt ile süslenmiş olan İstanbul'a doğa da cömertce eşsiz güzellikler bahşetmiştir. Tarihi eserlerin daha çok Haliç-Marmara Denizi-Surlar arasındaki yarımadaya serpiştirildiği şehir, Sultan Ahmet Camii, Aya Sofya, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarayı, Rumeli ve Anadolu Hisarları ve daha birçok yapıyı haklı bir gururla sergiler. İstanbul'un tarihi semtleri, UNESCO tarafından insanlığın ortak mirası olarak tescillenmiş ve Dünya Mirası listesine dahil edilmiştir. İstanbul ayrıca 2010 Avrupa Kültür Başkentleri'nden biridir.
Görülecek Yerler
Boğaziçi, Haliç, Beyoğlu, Taksim, Sultanahmet, Ortaköy, Sarıyer, Üsküdar, Kadıköy, Şile, Adalar.
Nerede, Ne Yenir?
İstanbul mutfağı, Dünyanın önde gelen mutfaklarındandır. İmparatorluk başkenti olan kente ülkenin her yanından gelen malzemeler, ustalar, tarzlar, ve lezzetler Osmanlı Türk mutfağının ortaya çıkmasına neden olmuştur. İmparatorluk mutfağının devamı olan ve yeni tatlara açık olan Türk mutfağı her gün zenginleşmektedir. İstanbul mutfağında, kuzu, koyun veya dana etine ilave edilen çeşitli sebzeler esas yemeklerdir. Pilav, börek çeşitleri, bulgur, kuru fasulye, zengin zeytinyağlı sebzeler yan öğünler olarak servis yapılır. Köfte ve şiş kebabı, döner kebap veya acılı, yoğurtlu, patlıcanlı diğer kebap çeşitlerinin makbulleri özel kebapçılarda bulunur. Hamur tartları, baklava, kadayıf ve benzerlerinin hakiki lezzetlisi, bu işi bazen birkaç nesildir devam ettiren küçük dükkanlardan temin edilir. Rakı ve ayran, en meşhur iki Türk milli içkisidir. Her ikisi de süt rengindedir: Alkollü olanı rakı; su katınca beyazlaşan sert bir içkidir. Diğeri ise sulandırılmış yoğurttan imal edilen serinletici; ayrandır. Meşhur Türk Kahvesi, küçük fincanlarda sade veya şekerli misafirlere her firsatta ikram edilir. "Bir fincan kahvenin 40 yil hatırı vardır" sözü kahvenin Türkler tarafından bilinen kıvamı ile kullanılmaya başlandığı 16. yüzyıldan beri söylenmektedir.
Yapmadan Dönme
İstanbul'un dini mimari şaheserlerinden Süleymaniye Camii'ni ve Sultanahmet Camii'ni görmeden,
Ayasofya ve Kariye Müzesi'ni ziyaret etmeden,
Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve Rumeli Hisarını gezmeden,
Boğaz'da ve Adalar'da vapur gezisi yapmadan,
Galata Kulesinden ve Pierre Loti'de Istanbul manzarası seyretmeden,
Sanat ve kültür etkinliklerini izlemeden,
Eğlence hayatını merak edip, görmeden,
Ortaköy pazarına uğramadan,
Büyükada'da fayton turu yapmadan,
Boğazda, Kumkapı'da, Çiçek Pasajı'nda balık, Kanlıca'da yoğurt, Beyoğlu'nda profiterol yemeden,
Kapalıçarşı'da halı, mücevherat, deri giyim eşyaları, Mısır Çarşısında lokum, baklava, pastırma, şekerleme almadan,
Beyoğlu'nda ve diğer alışveriş merkezlerinde alışveriş yapmadan dönmeyin.